2013.06.06.
09:10

Írta: tjb007

Akkumulátor töltés a kijelzőn keresztül

A franciaországi székhelyű SunPartner egy olyan 95%-os átlátszósággal rendelkező 300 mikron vastagságú (0,3mm) napelem panelt fejlesztett ki, mellyel azt az okostelefonokba, tabletekbe, vagy kár e-könyv olvasókba építve az üzemidő akár 20%-kal is növelhető lesz. Ez a 20% első hallásra nem tűnik soknak, de a semminél jóval több, és mint azt a mondás is tartja, sok kicsi, sokra megy. A vállat nem áll meg a 20%-nál, céljaik között az 50% elérése is szerepel. A panel az érintőképernyő alá vagy fölé is helyezhető, hatásfokán nem változtat.
Egy ilyen panel 1-2 dollárba kerülne csupán a gyártóknak, akik ezzel nem csak a vásárlók számára nyújtanának egy hatalmas pluszt, hanem hozzájárulnának a zöld energia elterjesztéséhez is a telekommunikációs szektorban.


A SunPartner már tárgyalásokat folytat a TOP 10 készülékgyártókkal, így többek között a Samsunggal és a Nokiával is. A vállalat úgy számol, hogy jövő év elején már megszülethetnek a licencmegállapodások, és még ugyanebben az évben piacra kerülhetnek azok a készülékek, melyek a kijelzőn keresztül a nap energiájával is tölthetőek lesznek.

Forrás: VentureBeat via VR-Zone

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr205346021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása