2013.06.19.
08:30

Írta: tjb007

A Huawei megvenné a Nokiát

A Huawei a mai napon mutatta be Londonban a világ legvékonyabb Androidos mobilját, az Ascend P6-ot. Az eseményen ott voltak a Huawei vezetői is, akik közül Richard Yu, a Huawei Device elnöke nem volt rest, és a Financial Timesnak adott interjújában elmondta, hogy nyitottak a Nokia megvételére.

Yu elmondta, hogy nem egy ellenséges lépésről lenne szó, a Nokia érdeke is lenne az üzlet. Az elnök azt is elmondta, hogy a Windows Phone platformot nem tartják erősnek. Nagyon alacsony a piaci részesedése, ráadásul még fizetni is kell érte, majd hozzátette, hogy az Android ingyen van.

Nem ez az első alkalom, hogy előkerült a Nokia eladásának témája, de tételezzük fel, hogy a Huawei mégis megszerzi magának. Az elnök nyilatkozata alapján arra lehetne számítani, hogy dobnák a Windows Phone platformot, és áttérnének Androidra, ami gyakorlatilag egyet jelentene a Microsoft rendszerének halálával. Hagyná ezt a Microsoft ? Biztosan nem, előbb vennék meg ők a Nokiát, mintsem elveszítsék legnagyobb partnerüket. Persze mindez csak feltételezés.

Forrás: Financial Times via Pocketnow

Szólj hozzá!

Címkék: akvizíció Nokia Huawei

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr725367868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása