2013.06.20.
15:00

Írta: tjb007

Hírek a Qualcomm háza tájáról

Két friss hírt is szolgáltatott a Qualcomm a mai napon, az egyik egy megállapodásról szól, a másik pedig új  processzorokról. Kezdjük az előbbivel.

Az LG és a Qualcomm meghosszabbította együttműködési megállapodását, ennek köszönhetően az Optimus G széria tagjaiba hamarosan meg fog érkezni a Qualcomm aktuális csúcsprocesszora, a Snapdragon 800. Dr. Jong-seok Park, az LG mobiltelefonos üzletágának elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Snapdragon 800 használatával jelentős előrelépést tesznek a felhasználói élmény növelésében, valamint, hogy ennek a chipnek a használatával a piac legjobb modelljei készülhetnek el. A Qualcomm is örül a további együttműködésnek, és megtisztelőnek érzi azt, hogy az LG ismételten mellettük tette le a voksát. Hogy pontosan melyik lesz az első Snapdragon 800-as LG telefon nem tudni, de nagy valószínűséggel a pár hónapja felbukkant G2-re kell majd számítanunk.

A másik bejelentés a "leggyengébb" tagokat tartalmazó család bővítéséről szól. A Qualcomm hat új taggal bővíti Snapdragon 200-as családját. Nem árt az elején tisztázni, hogy nem hat teljesen különböző lapkáról van szól, hanem csak kettőről, és azoknak a különböző rádiós modullal ellátott változatáról. A 28 nanométeres csíkszélességű új tagok a 8x10, és 8x12 számozást kapták, melyek közül előbbi kettő, utóbbi pedig négy processzormagot tudhat magáénak. Mindegyikükben a szintén újnak számító Adreno 302-es GPU lesz megtalálható, mely az Adreno 305 kistestvérének tekinthető. Az új chipek érkezése a Qualcomm árcsökkentési stratégiájának része, mellyel a kínai piacon szeretnék egy kicsit felkavarni az állóvizet, ennek megfelelően mindegyik most bejelentett SoC a többkártyás használatra is fel van készítve, legyen szó akár kettő, vagy három darab SIM kártya egyidejű kezeléséről. Az új chipek az idei év végén már elérhetőek lesznek a partnerek számára, és az Androidon felül a Microsoft Windows Phone, és a Mozilla Firefox operációs rendszerét is támogatni fogják.

Forrás: Qualcomm (1) (2)

Szólj hozzá!

Címkék: Android Windows Phone Firefox Qualcomm Snapdragon SoC

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr795370574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása