2013.06.18.
09:30

Írta: tjb007

Androidos trió a Geak tervezőasztaláról

A pekingi székhelyű startup, a Geak is ugyanolyan babérokra szeretne törni, mint a Xiaomi, szeretnének betörni ők is az okostelefonok piacára, ezért a tegnapi napon rögtön három készüléket mutattak be.

A trió legkisebb tagja kakukktojás, ugyanis nem telefonról van szó, hanem egy okosóráról. A készülék egy 1,55 hüvelyk átmérőjű érintőkijelzőt, 1GHz-es processzort, 512MB RAM-ot, 4GB ROM-ot, GPS-t, Bluetooth-ot, NFC-t, FM rádiót, és Wi-Fi-t is kapott. A felsoroltak alapján sejteni lehet, hogy ez nem egy közönséges okosóra, ugyanis ezen egy teljes értékű 4.1-es Android fut a Geak saját felületével ellátva. A kis kütyü és telefonunk segítségével ellenőrizhetjük leveleinket, az időjárást, vagy akár elolvashatjuk a híreket is. Az óráért 320 dollárnak megfelelő jüant kell majd fizetni.

A trió középső tagja a Geak Eye névre hallgató okostelefon. Ez a modell 5 hüvelykes HD felbontású kijelzőt, négymagos MediaTek MT6589-es processzort, 1GB RAM-ot, 16GB ROM-ot, 13 megapixeles kamerát, és egy 2000mAh kapacitású akkumulátort kapott. Az Eye-on az Android Geak által átszabott 4.2-es verziója lesz megtalálható. A Geak Eye ugyanannyiba fog kerülni, mint az óra, azaz 2000 jüanba.

Végül pedig következzen a trió legerősebb tagja, a csúcsmodell, a Geak Mars, mely bármely nagy gyártó kínálatában megállná a helyét. A Mars 5,8 hüvelyes full HD felbontású kijelzőt, négymagos Qualcomm Snapdragon 600-as processzort, 2GB RAM-ot, valamint egy méretes, 3200mAh kapacitású akkumulátort kapott. Az Eye-hoz hasonlóan itt is a Geak által testre szabott 4.2-es Androiddal lesz dolgunk. A Geak Mars ára a belső tartalomhoz igazodik, 3000 jüant kell majd érte kifizetni, mely 490 dollárnak felel meg.

Mindhárom modell július harmadikán fog piacra kerülni, elérhetőségük Kínára fog korlátozódni.

Forrás: Gizchina

Szólj hozzá!

Címkék: Android Qualcomm Snapdragon

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr555366218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása