2013.06.25.
08:30

Írta: tjb007

Apple-TSMC megállapodás

A DigiTimes iparági forrásokra hivatkozva állítja, hogy az Apple három évre szóló megállapodást kötött a TSMC-vel, aki a jövőben a következő generációs rendszerchipjeik gyártását fogja végezni.

Egészen eddig a gyártást a Samsung végezte, azonban az elmúlt évek alatt púppá vált ez kapcsolat mindkét fél hátán. A folyamatos viták és perek után az Apple úgy döntött, hogy könnyes búcsút vesz a Samsungtól, és más partner után néz. Úgy néz ki, már meg is találta ezt a partnert a TSMC személyében, akik a 20, 16, és 10 nanométeres csíkszélességű chipek gyártását fogják végezni. Hivatalosan egyik fél sem kommentálta ezt értesülést, azonban az A8-as chip kis volumenű gyártását már idén július elején megkezdik, decemberben pedig jelentősen megnövelik a gyártókapacitást.

A forrás szerint az első TSMC által gyártott chippel, az A8-cal 2014 elején találkozhatunk a következő generációs iPhone modellben, az A9 és A9X gyártása pedig 2014 végén kezdődhet meg.

Forrás: DigiTimes via VR-Zone

Szólj hozzá!

Címkék: Apple iPhone SoC

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr85376225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása