2013.06.05.
11:09

Írta: tjb007

Computex 2013: Az első Firefox OS-t futtató táblagép

Még csak pár napja lett hivatalos a Foxconn és a Mozilla közti együttműködési megállapodás, máris bemutatták az első Foxconn által gyártott eszközt, egy Firefox OS-t futtató táblagépet. A hardveres képességeiről gyakorlatilag semmit sem lehet tudni, de abból kiindulva, hogy ez eddig bemutatott Firefox rendszert futtató telefonokban Qualcomm SoC található, így nagy valószínűséggel ebben is az lesz, feltehetően az MSM8225-ös SoC. A táblagép áráról és megjelenéséről egyelőre nincs információ.

Mindkét cég sokat vár az együttműködéstől, a Foxconn szeretné az Apple-től való függését csökkenteni, a Mozilla pedig szeretne betörni okostelefonok piacára. Hogy ez mennyire fog sikerülni nekik, azt majd az idő eldönti.

Forrás: Pocket-lint

Szólj hozzá!

Címkék: Mozilla Firefox ARM Foxconn OS

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr205345055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása