2013.06.21.
08:30

Írta: tjb007

Meizu MX3 nyolcmagos processzorral

Hivatalosan is megerősítést nyert az a korábbi pletyka, miszerint a Meizu következő modelljébe nyolcmagos processzor fog kerülni.

Elsőként tegyük rendbe ezt a nyolcmagos dolgot. Amikor nyolc processzormagról esik szó, akkor az ARM big.LITTLE megoldásáról beszélhetünk, melynél egyetlen chipbe két darab 4+4-es blokk kerül. Az egyik blokk alacsony fogyasztású Cortex-A7-es, míg a másik blokk nagy teljesítményű Cortex-A15-ös processzormagokat tartalmaz, melyek a használat függvényében aktiválódnak. A két blokk egyidejű működtetésére egyelőre még nincs lehetőség, de hogyha majd megoldott lesz, akkor sem lesz túlságosan sok értelme. Összegezve a leírtakat, ez a nyolc mag igazából 4+4.

A témához visszatérve, az orosz mobiltelefon.ru stábja a Meizu főhadiszállásán járt, ahol is a cég vezérigazgatója válaszolt kérdéseikre. A beszélgetésük során megerősítést nyert az, hogy a következő MX modellbe nyolcmagos processzor fog kerülni. Mivel az Meizu eddigi modelljeiben eddig a Samsung Exynos SoC-jei voltak megtalálhatóak, ezért nagy valószínűséggel ez most sem lesz másképp, így az MX3-ba is ugyanaz az Exynos 5 Octa fog kerülni, mint a Samsung Galaxy S4-be. Az is kiderült, hogy a kijelzőpanel, melynek átmérője öt hüvelynél nagyobb, felbontása pedig 1920x1080 vagy 1920x1200 pixel lesz, ismételten a Sharptól fog származni. Kiderült továbbá az is, hogy 13 megapixeles kamerát fog kapni, lesz LTE támogatás, és 16, 32, és 64GB-os változatban lesz elérhető.

Magát a készüléket nem láthatták, de a cégvezető elárulta, hogy olyan kép, amin az új modell szerepel még nem szivárgott ki, tehát minden olyan fotó, amin az állítólagos MX3 szerepel hamisítvány.

Végül pedig álljon itt egy lista azokról a dolgokról, amik biztosan nem lesznek az MX3-ban:

  • vezetékmentes töltés
  • kerámia készülékház
  • optikai képstabilizátor
  • 128GB ROM
  • micro SD kártyás bővíthetőség
  • nano-SIM (micro SIM-es lesz)

Forrás: Mobiltelefon.Ru via VR-Zone

Szólj hozzá!

Címkék: Android Samsung Meizu Exynos

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr175371345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása