2013.06.20.
09:30

Írta: tjb007

Árcsökkenés várható a chipgyártóknál

A chipgyártók rivalizálásának köszönhetően 10-20%-kal csökkenhet az okostelefonokban és táblagépekben is megtalálható processzorok (aka SoC) ára a második félévtől.

A piacvezető Qualcomm is árainak csökkentése mellett fog dönteni, mely leginkább a távol-keleti piacra lehet hatással. Mint az köztudott, ez a piac szinte teljes egészében a hazai gyártók uralma alatt van, közülük is kiemelkedik a tajvani MediaTek, aki egy év alatt rengeteget fejlődött. Áraikkal gyakorlatilag nem lehet versenyezni, népszerűbbek mint vala, olyannyira, hogy még a Sony egyes készülékeibe is az ő processzoruk fog kerülni. A döntés logikus, és alapjában véve jó is, de ebből a vásárlók túl sok mindent sajnos nem fognak érzékelni.

Forrás: VR-Zone

Szólj hozzá!

Címkék: Qualcomm MediaTek

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr265369643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása