2013.06.05.
12:41

Írta: tjb007

Samsung Galaxy S4 Active hivatalosan is

A Samsung a mai napon hivatalosan is bemutatta legújabb modelljét, a Galaxy S4 spin-offjának tekinthető Active-ot.

Az Active legfőbb attrakciója az IP67-es védelem, mely annyit tesz, hogy por ellen teljes mértékben védet, valamint maximum 1 méteres mélységig korlátozott ideig (30 perc) vízálló is, ettől függetlenül búvárkodni lehetőleg ne ezzel induljunk útnak. Az Acvtive robosztusabb külsőt kapott, ez által a fizikai paraméterei is csekély mértékben változtak. A kijelzőátmérő maradt 5 hüvelyk, a kijelzőfelbontás is változatlanul 1080 x 1920 pixel, azonban a Super AMOLED panel egy sima TN panelra lett cserélve, ami elég nagy visszalépésnek számít.

Hardveres oldalon nem történt nagy változás, lényegében ugyanazt kapjuk mint a Qualcomm Snapdragon chipes Galaxy S4-ben. A SoC szerepét továbbra is a Qualcomm Snapdragon 600-as (APQ8064T) chipje tölti be 1,9GHz-es órajelem, mely mellé 2GB RAM és 16GB ROM társul. Ebből a 16GB-ból körülbelül 11GB áll szabadon a felhasználók rendelkezésére, de ha ez mégis kevésnek bizonyulna akár egy 64GB-os micro SD kártyával is megtoldhatjuk. Hálózati oldalon megmaradt az LTE is, melynek köszönhetően akár 100Mbps-os letöltési sebességgel is szörfölhetünk a weben. Az előlapi kamera maradt 2 megapixeles 1080p-s videofelvételi képességgel. Ami apróbb csorbát szenvedett az a hátlapi kamera, amely a Active-ban "csupán" 8 megapixeles, a LED villanó is maradt, szoftveres oldalon viszont kapott egy Aqua mode-ra hallgató funkciót, melynek segítségével vízalatti felvételeket is készíthetünk.

Szoftveres oldalon az Android elérhető legfrissebb verzióját kapjuk, a 4.2.2-t minden olyan plusz szolgáltatással és funkcióval kiegészítve, ami a Galaxy S4-ben is megtalálható. Az akku sem változott, maradt a 2600mAh-s telep.

A Samsung Galaxy S4 Active Urban Grey, Dive Blue és Orange Flare színben lesz elérhető még az idei nyár folyamán, első körben az Egyesült Államokban és Svédországban. A várható árról egyelőre nincs hivatalos információ.



Forrás: Samsung

Szólj hozzá!

Címkék: Galaxy Samsung Qualcomm Snapdragon

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr875345175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása