2013.06.16.
13:57

Írta: tjb007

Nokia phablet érkezhet szeptemberben

A Nokiapoweruser értesülései szerint a Nokia hamarosan több új modellel fogja bővíteni kínálatát, melyek között phablet is megtalálható lesz, rögtön kettő is. A phablet a phone és tablet szavak összevonásából jött létre, az 5 és 7 hüvelyk közötti kijelzőátmérővel rendelkező okostelefonokra szokták ráaggatni ez a csúnya szót. Ugyan korábban is léteztek nagy képernyős modellek, de az igazi őrület akkor kezdődött el, amikor a Samsung 2011-ben piacra dobta az 5 hüvelykes kijelzővel rendelkező Note-ot. Kezdetben mindenki elképzelhetetlennek tartotta, hogy ezt bárki is meg fogja vásárolni, azonban a számok erre rácáfoltak, fél év alatt 10 millió darab Samsung Galaxy Note talált gazdára világszerte. Innentől már tudni lehetett, hogy jönni fog belőle a második generáció, valamint az is, hogy a többi gyártó is meg fog próbálkozni ezzel a kategóriával.

Úgy néz ki, hogy a Nokia is szeretné magát kipróbálni ebben a kategóriában, méghozzá elsőként a Windows Phone-os táborból, ugyanis az eddigi legnagyobb kijelzővel bíró Windows Phone-os modell a Samsung Ativ S volt a maga 4,8 hüvelykjével. A Nokia állítólag két nagy képernyős modellel is készül, melyek közül az egyik 5,5-6 hüvelykes kijelzőt, és a Lumia 925 kameráját kaphatja meg. Ez a modell még idén, szeptember-október környékén piacra kerülhet. A másik phablet 2014 első negyedévében kerülhet majd piacra, mely állítólag mátrixos kameramodult fog kapni. Ennek érdekessége az, hogy maga a modul 16 darab kisebb méretű kamerából áll, mely révén a fókuszálásra a kép elkészülte után lesz lehetőségünk.

A két phableten felül a Nokia készül még egy modellel, mely a Lumia 920 olcsóbb változata lesz. Ez a modell 4,7 hüvelykes, WXGA (1280x768) felbontású ClearBlack AMOLED kijelzőt fog kapni, a kamera marad 8 megapixeles, de az optikai képstabilizátor el fog tűnni, a külseje pedig egy vékonyabb Lumia 720-ra fog emlékeztetni. A belső informátor szerint ez lesz a Nokia válasza a pletykált olcsóbb iPhone modellre, ennek megfelelően agresszív árazást fog alkalmazni a Nokia. Ennek a modellnek a megjelenésére is szeptember-október körül lehet számítani.


A kép csak illusztráció!

Forrás: VR-Zone

Szólj hozzá!

Címkék: Nokia Windows Phone Lumia

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr675363645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása