2013.06.04.
16:08

Írta: tjb007

Computex 2013: Intel bejelentések

Az Intel sem érkezett üres kézzel a kiállításra, lerántották a leplet az új okostelefon platformjukról, a Merrifieldről, valamint bemutatták az első LTE chipjüket.

2014 elején érkezhetnek meg a piacra azok a termékek, amikben az Intel okostelefonokba szánt új processzora, a Merrifield fog szolgálatot teljesíteni. A Merrifield érkezésén, és azon kívül, hogy 22 nanométeres csíkszélességű lesz mást nem nagyon lehet tudni. Az Intel azt ígéri, hogy az új Atom architektúra révén nőni fog a teljesítmény, ugyanakkor csökkenni fog a fogyasztás is. Az eseményen a Merrifield referenciadizájnja is bemutatkozott.

Manapság már egyik chipgyártó sem engedheti meg magának, hogy ne legyen saját LTE chipje. Erre az Intel is rájött, így a Computex első napján bemutatták az XMM 7160 névre hallagató első LTE modemüket, amely LTE hálózaton maximum 100 Mbps-os letöltési sebességre képes. Az LTE modemmel már idén találkozni fogunk a Bay Trail-es táblagépekben.

Forrás: Engadget

Szólj hozzá!

Címkék: processzor Intel LTE SoC

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr695343585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása