2013.06.07.
12:01

Írta: tjb007

Okostelefonnal követhető koffer az Airbustól

A vezető repülőgépgyártó, az Airbus szeretne pontot tenni az elveszett poggyászok ügyének végére, ezért bemutatták a Bag2Go névre hallgató koffer prototípusát. A Bag2Go-ban egy GPS tracker, egy 2G modul, valamint egy RFID chip található, melyek segítségével egy iPhone alkalmazással követhető, hogy csomagunk éppen merre is jár, sőt, még akkor is jelez nekünk, ha esetleg kinyitja azt egy illetéktelen személy.

Az Airbus a T-Mobile-lal és Európa vezető koffergyártójával, a német Rimowaval közösen fejlesztette ki a prototípust, melynek előnye a többi hasonló megoldással szemben abban rejlik, hogy közvetlenül a bőröndbe vannak integrálva a nyomon követéshez szükséges eszközök. A vállalat egyelőre nem tervezi, hogy önállóan kereskedelmi forgalomba hozza, azonban elképzelhető, hogy a légitársaságok számára licencelhetővé teszik a technológiát.

Forrás: Australian Business Traveller via The Verge

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: okostelefon iPhone Airbus

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr415349456

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.07. 13:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása