2013.06.14.
08:30

Írta: tjb007

Négymagos SoC a Broadcomtól

Az olcsóbb megoldásairól ismert Broadcom bemutatta legújabb négymagos SoC-jét, a BCM23550-et. A dizájner sosem volt híres a teljesítménybajnok megoldásairól, az új chip esetén sem kell attól tartani, hogy átveszi a vezető helyet. A BCM23550 négy darab, magonként 1,2GHz-es órajellel bíró Cortex-A7-es magot, saját fejlesztésű VideoCore IV GPU-t, 21Mbps-os HSPA+ modemet, NFC-t, kétsávos Wi-Fi modult, valamint GLONASS támogatással bíró GPS vevőt kapott. Mint az a leírtakból is látszik, nem egy erőműről van szó, de cserébe takarékosan fog bánni az energiával. A csíkszélességről nincs információ, de feltehetőleg még 40 nanométerrel operál.

A BCM23550 mintázása már elkezdődött, a Broadcom számításai szerint a tömeggyártás a harmadik negyedévben kezdődhet meg.

Forrás: Broadcom

Szólj hozzá!

Címkék: SoC Broadcom

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr385360298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása