2013.06.04.
11:19

Írta: tjb007

Computex 2013: Újabb taggal bővül a Qualcomm Snapdragon 400-as család

A Qualcomm sem ment üres kézzel a Computex-re, egy új SoC került bemutatásra, az MSM8926.

Ha közelebbről megnézzük az új jövevényt láthatjuk, hogy olyan nagy újdonságról nincs szó, csupán az MSM8x26 kapott egy LTE modemet, valamint integrálásra került a szintén most bemutatott Qualcomm VIVE™ 802.11ac Wi-Fi modul is. Az MSM8x26-os SoC a tavalyi év végén lett bejelentve, a kínai piacra szánta a Qualcomm a Dual SIM-es képességei miatt, de a készülékgyártók nem kapkodtak utána ami nem meglepő, mivel a konkurenciához képest nem nyújtott annyi pluszt, és árban is egy magasabb kategóriát képviselt. Az integrált LTE modemmel talán ez az állapot változhat, és több gyártó fogja letenni voksát az MSM8926 mellett.

Az MSM8960 28 nanométeres csíkszélességen készül, négy darab Cortex-A7-es magot tartalmaz, melyek órajele maximum 1,4GHz lehet, a GPU szerepét pedig az Adreno 305 tölti be. Az új SoC még az idei év végén a készülékgyártók rendelkezésére fog állni.


Forrás: Qualcomm

Szólj hozzá!

Címkék: processzor Qualcomm Cortex-A Snapdragon

A bejegyzés trackback címe:

https://hivaslista.blog.hu/api/trackback/id/tr565343293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása